۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۰۸

درودي:

آينده ما نسلي عاري از HIV است/ بیماری ایدز نيازمند آموزشهاي خاص است

آينده ما نسلي عاري از HIV  است/ بیماری ایدز نيازمند آموزشهاي خاص است

اسلامشهر - خبرگزاری مهر: هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران، گفت: با تلاشهاي سازمان و مسئوليت پذيري يكايك افراد جامعه، آينده ما نسلي عاري از HIV خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، همايش بزرگ پيشگيري از ايدز و اعتياد، عصر روز گذشته با حضور فرداد درودي هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران، "تهراني" عضو دفتر UNAIDS در ايران، جعفري، رئيس كميسيون فدراسيون ورزش هاي بومي - سنتي ايران، كلهر نايب رئيس فدراسيون ورزش هاي بومي - سنتي ايران، اعضاي شوراي اسلامي شهر اسلامشهر، سعيد شفائي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر، معاونان، كاركنان، اساتيد و جمع كثيري از دانشجويان واحد اسلامشهر در سالن اجتماعات اين واحد دانشگاهي برگزار شد.

ضرورت ارتقاي آگاهي و بصيرت جامعه درخصوص بيماري ايدز

درودي هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران در اين همايش، به معرفي بيماري ايدز، ويروس HIV، اهميت ايدز در تاريخ بشر، راه هاي ابتلا و انتقال، سطوح پيشگيري و ... پرداخت و خطاب به حاضرين در همايش، خواستار ارتقاي آگاهي و بصيرت جامعه و بويژه جوانان در زمينه اين بيماري شد و از مسئولين واحد اسلامشهر در توجه به اين مهم تقدير کرد.

درودي تلاش براي سلامت نسل آتي و تمركز عمده بر سلامت نوزادان متولد شده را از اولويت هاي برنامه 4ساله آينده كشور ذکر و خاطرنشان كرد: ما براي نسل بعدي تلاش مي كنيم.

وي HIV ايدز را بيماري اي قابل پيشگيري دانست كه آموزش هاي خاص را طلب مي کند؛ پس اين مهم  نيازمند توجه يكايك مسئولين و بويژه نهادهاي اطلاع رسان است.

هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد در ایران، تلاش عمده اين سازمان را در جذب مبتلايان به بيماري HIV ايدز جهت ارائه آموزش و مشاوره هاي لازم به ايشان در راستاي ارتقاي سلامت جامعه دانست و نويد داد: با تلاشهاي سازمان و مسئوليت پذيري يكايك افراد جامعه، آينده ما نسلي عاري از HIV  خواهد بود.

هشدار به روند صعودي ابتلا به ايدز در كشور

سخنران همايش بزرگ پيشگيري از ايدز و اعتياد دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر در ادامه به وضعيت HIV ايدز در جهان و سپس ايران اشاره كرد و ضمن ابراز خرسندي از كاهش چشمگير مبتلايان به اين بيماري از طريق خون و فرآورده هاي خوني و نيز معتادان تزريقي با سرنگ هاي آلوده از روند صعودي ابتلا به HIV ايدز در كشور از طريق آميزش هشدار داد.

وي به اقدامات پيشگيرانه در كليه سطوح جامعه (جمعيت عمومي، زنان، مردان، افراد درحال تردد، معتادان تزريقي و تن فروشان) اشاره و ضمن تقدير از مسئولين كشور، برنامه هاي جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به همه گيری اچ آی وی را برنامه های کاهش آسيب، مراکز گذری (DIC)، برنامه های درمان نگهدارنده با متادون (MMT) ، برنامه های سوزن و سرنگ، DIC زنان، مراکز مشاوره بيماريهای رفتاری  (VCT) ، برنامه های کاهش آسيب در زندان، و باشگاه های مثبت معرفي كرد.

مهمترين علت ابتلا به بيماري ايدز رفتارهاي پرخطر است

درودي در ادامه مهمترين علت ابتلا به بيماري HIV ايدز را رفتارهاي پرخطر افراد دانست و خواستار پرهيز از رفتارهاي پرخطر در كنار رويكرد سه گانه پيشگيري (تشويق به خويشتنداري، وفاداري به يك شريك جنسي و استفاده از كاندوم) جهت پيشگيري از ابتلا به اين بيماري شد.

مسعود حاجي رسولي عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر و همكار سازمانهاي دفاتر UNAIDS و UNODC در ايران، تغذيه سالم، شيوه صحيح زندگي، آرامش رواني و عصبي و فعاليت هاي بدني مناسب را چهار پایه اصلی سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی برشمرد و چهار مشکل بزرگ بشریت را از ديدگاهU.N ، آلودگی محیط زیست، انفجار بی رویه جمعیت، ایدز وبیماریهای واگیردار  و اعتیاد به مواد مخدر عنوان کرد.

وي اعتیاد به سوء مصرف مواد مخدر را بدترین حالت ممکن دربین آنومیهای اجتماعی و ناهنجاریهای رفتاری ذکر کرد كه منجر به از هم پاشیدگی خانوادگي، خسارات اقتصادی به فرد وجامعه، خسارات معنوی  به فرد وجامعه، افزایش جرم و جنایت و ... خواهد شد.  

ضرورت توجه به عوامل(محافظت کننده) و(تهدید کننده) جهت پیشگیری از اعتیاد

اين عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر برای توجه به عوامل ((محافظت کننده )) وعوامل ((تهدید کننده)) را جهت پیشگیری از اعتیاد امري ضروري دانسته و بزرگترین عامل محافظت کننده را انسجام خانوادگی خواند كه بايد در اين زمينه تلاش فراوان شود.

حاجي رسولي در ادامه به رابطه ورزش و اعتياد به مواد مخدر تحت محورهاي نقش ورزش در پيشگيري از اعتياد، نقش ورزش در درمان اعتياد، نقش ورزش در كاهش آسيب و نقش ورزش در شيوع اعتياد (( دوپينگ )) و (( تمرينات غلط)) پرداخت و ضمن اشاره به عوامل موثر بر اعتياد از قبیل عوامل ژنيتيكی، عوامل محيطي نظير سرپرستي بد سرپرستي – فقر بيكاري – پركاري و ... عوامل رواني نظير افسردگي، اضطراب، پرخاشگري،عدم تمركز و ... خواستار توجه ويژه به ورزش و اجتناب از رفتارهاي پرخطر شد.

اعتياد به كامپيوتر هشداري جدي در سلامت جامعه است

وي به جايگاه ورزشهاي سنتي و اصيل ايراني در حفظ سلامت نسلهاي گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه ثروت اجدادي ما كه باعث مي شد سلامت اين افراد تضمين شود در حال از بين رفتن بوده و اعتياد به كامپيوتر در بين نسل امروز رواج يافته كه اين خود هشداري جدي در سلامت جامعه است.

به گزارش مهر، اين همايش با اجراي تئاتر خياباني "درد دلهاي ما را بشنويد" توسط گروه تئاتر خنيا ( كارگردان: عليرضا دهقاني، دستيار كارگردان: سعيد عزيزي، بازيگران: محسن قصدي، ساناز روشني،  شاهين وكيليان، محسن محمديان شمالي و سميه يزداني، خواننده:پيام حصيري ، عكاس: پيمان صدقي و نويسنده طرح: دكتر حاجي رسولي) در محوطه مركزي واحد اسلامشهر خاتمه يافت.

گفتني است اين همايش به همت دفتر مشاوره و روان درماني دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر و با همكاري اداره روابط عمومي اين واحد دانشگاهي برگزار شد.

کد خبر 2007501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha